Загальна характеристика професії
Професійні обов’язки цього спеціаліста полягають у лікуванні та профілактиці хвороб тварин, а також проведенні різних медичних і косметичних процедур, у тому числі операцій, ветеринарно-санітарний контроль при виробництві та реалізації продуктів тваринництва.
Ці фахівці можуть працювати в спеціалізованих ветеринарних клініках і аптеках, в організаціях, що переробляють і реалізують продукцію тваринництва, на фермах, в зоопарках, цирках, клубах службового собаківництва та в інших місцях, де перебувають тварини. Крім того, ветеринари працюють у наглядових органах, що здійснюють контроль реалізації продуктів тваринництва.
Вимоги до індивідуальних особливостей спеціаліста При виборі професії ветеринара в першу чергу необхідно дуже любити тварин. Ветеринарові потрібна розвинена спостережливість, хороша пам’ять, логічне мислення, терпіння і доброзичливе ставлення до тварин. Ветеринарному лікарю, що лікує і оперує, необхідно мати сильні й спритні руки для фіксації тварин і проведення процедур. Для лікарів ветнагляду основними професійно важливими рисами є: наполегливість і послідовність у прояві професійних вимог, відповідальність і принциповість при виконанні службового обов’язку, оскільки в результаті недотримання санітарних норм страждають споживачі неякісних продуктів.
Вимоги до професійної підготовки
У наші дні ця професія, окрім безпосереднього лікування тварин, включає безліч різних напрямів. Від того, наскільки добре організована в країні ветслужба, залежить здоров’я її громадян. Річ у тому, що вона проводить постійну боротьбу з хворобами, які можуть представляти небезпеку для людей. Ветеринари контролюють якість м’яса, молока, яєць та інших продуктів тваринного походження. У селах всі сільськогосподарські тварини знаходяться під постійним наглядом цього фахівця, причому він несе відповідальність не лише за їхнє здоров’я, але і за дотримання зоогігієни на фермах, санітарний стан інвентарю, складає раціон харчування тварин, робить щеплення від інфекційних захворювань, приймає пологи. Продукти, що надходять у продаж, обов’язково проходять ветеринарно-санітарну експертизу. У разі небезпеки для споживачів ветеринар має право конфіскувати і знищити будьякі з них.
Немає коментарів:
Дописати коментар